Mannenmedia

Merkpositionering & implementatie

Mannenmedia is een digitale media-exploitant dat verschillende advertentiemogelijkheden aanbiedt via hun netwerk van websites en apps gericht op mannen. Het is een kleine en leuke club van jonge, ambitieuze mensen.

Mannenmedia draait al jaren goed; steeds meer merken en mediabureaus weten de exploitant te vinden en komen terug. Daarnaast zijn de mensen binnen Mannenmedia erg enthousiast en hangt er een goede teamsfeer. Ondanks het goede werk is Mannenmedia nog onvoldoende zichtbaar binnen de branche.

Tijd om verder naar voren te stappen met een verhaal dat ook nieuwe mensen nieuwsgierig maakt en aanzet tot een kennismaking.

Om deze stap te zetten zijn we gevraagd om een heldere en inspirerende merkpositionering te ontwikkelen en deze vervolgens tot leven te brengen in de externe communicatie.

De aanpak

Om tot de kern van de organisatie door te dringen, hebben we eerst alle medewerkers geïnterviewd. Hierbij zijn we op zoek gegaan naar gedeelde drijfveren en eigenschappen.

Vervolgens hebben we in een paar workshops met het hele team de markt geanalyseerd en beschreven en daarnaast het DNA van de organisatie uitgewerkt. Hieruit kwam naar voren dat Mannenmedia voor haar klanten een ondernemende partner is: loyaal, sympathiek en vooral no-nonsense. Mannenmedia combineert hierbij haar sterke bereik onder mannen met een enorme bezieling om haar klanten vooruit te helpen.

Naar aanleiding van de nieuwe positionering hebben we een aantal beliefs ontwikkeld waarin de normen en waarden van de organisatie zijn beschreven. Daarnaast hebben we een merkmanifest geschreven.

Hugo Strategy merkstrategie-merkonderzoek. Cases: Mannenmedia - belief 1
Hugo Strategy merkstrategie-merkonderzoek. Cases: Mannenmedia - belief 2 - Messie
Hugo Strategy merkstrategie-merkonderzoek. Cases: Mannenmedia - belief 3

Het resultaat

Een heldere en inspirerende merkpositionering, die we op verschillende manieren tot leven hebben gebracht. We hebben een pay-off ontwikkeld: voor een krachtig resultaat.

Daarnaast staat er een nieuwe, frisse website waarvoor we de teksten hebben geschreven.

Ook intern heeft het proces veel gedaan. Het salesmensen van Mannenmedia gaan gemotiveerd en vol vertrouwen op pad, allemaal met hetzelfde heldere verhaal. Daarnaast is het werkplezier en de verbinding onderling alleen maar groter geworden.

  • “Jasper en Sascha van Hugo Strategy hebben ons uitstekend geholpen met onze volgende stap. Wie we zijn en waar we voor staan als Mannenmedia. Daarnaast was hun advies om hierin het gehele team te betrekken een schot in de roos. Niet alleen hele leuke sessies, maar ook bewustwording en verantwoordelijkheidsgevoel vanuit het hele team voor deze herpositionering. Kortom, prettig om mee samen te werken en enorm veel kennis en ervaring wat ons enorm heeft geholpen.”

    Sjoerd van der Meijden
    Director Sales & Business Development
    Mannenmedia