Galapagos

Merkpositionering & campagne

Galapagos is een Nederlands-Belgisch biotechbedrijf dat medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme ontwikkelt voor onder meer ontstekingsziekten zoals reuma. Het bedrijf is succesvol en op weg om het grootste biotechbedrijf van Europa te worden. Om deze groei te kunnen realiseren, is Galapagos dringend op zoek naar een groot aantal nieuwe collega’s.

Het is een enorme uitdaging om in deze krappe en specialistische markt veel nieuwe, goede mensen binnen te halen. Het uitdagende werk alleen is niet voldoende. Goede employer branding is nodig. Dit begint bij een heldere positionering.

Wij zijn gevraagd om de corporate positionering en een arbeidsmarktcampagne te ontwikkelen.

De aanpak

Galapagos heeft kantoren in Leiden, Mechelen en Romainville. We zijn bij alle kantoren langs gegaan om medewerkers van Galapagos te interviewen. Ondanks de culturele verschillen kwamen uit de gesprekken al snel gedeelde waarden bovendrijven.

Aan de hand van de verschillende interviews hebben we het DNA van Galapagos verder uitgewerkt en deze vervolgens getoetst aan de directie. Gelijktijdig hebben we een arbeidsmarktcampagne ontwikkeld vanuit de aanwezige waarden binnen de organisatie. Hiervoor hebben we een communicatiestrategie ontwikkeld vanuit het TOUCH-TELL-SELL principe.

We hebben een corporate positionering ontwikkeld vanuit drie perspectieven: maatschappij, aandeelhouders en medewerkers.

Het resultaat

Een opvallende wervingscampagne in verschillende landelijke dagbladen die met name als doel had Galapagos neer te zetten als grote, succesvolle organisatie waar je graag bij wilt horen.