Wij geloven in unieke verhalen over merken. Niet per se omdat merken zich altijd goed kunnen onderscheiden met hun dienst of product. Maar wel omdat het heel belangrijk is als merk om herkenbaar te zijn. Herkenbaarheid vereist een duidelijk focuspunt: een heldere merkpositionering.

In een merkpositioneringstraject doorlopen we 3 fasen:

1. THINK – het merk positioneren
2. FEEL – de merkpositionering tot leven brengen
3. DO – implementeren van de merkpositionering

 • Een heldere merkpositionering

  Samen met jullie ontwikkelen we een heldere merkpositionering. Hierbij graven we eerst diep, op zoek naar de wortels van het merk en/of de organisatie. Wat is de identiteit van de organisatie? En wat beweegt en ‘bezielt’ jullie mensen? Daar ligt namelijk de kracht van het het merk.

  In interactieve positioneringsworkshops komen we met verschillende oefeningen aan de hand van ons eigen 4W-model tot de kernformulering van jullie merk.

  De uitkomst is een merkdocument, waarin de merkbelofte en de merkpersoonlijkheid is verwoord en de merkpositionering is teruggebracht tot één heldere zin.

  Hugo Strategy - merkpositionering 4W-model

 • De merkpositionering tot leven brengen

  Het merkdocument is een strategisch document, waarmee marketeers prima uit de voeten kunnen. Maar om met de nieuwe  merkpositionering ook het hart te raken van je collega’s en je  klanten is meer nodig.

  Om het merk ook echt tot leven te wekken, schrijven we een merkmanifest en/of werken we een aantal beliefs/overtuigingen uit, die het DNA van je organisatie en merk op een inspirerende manier beschrijven.

  Lees ons eigen manifest

 • De merkpositionering implementeren

  Mooi, er ligt nu dus een inspirerende merkpositionering die door de organisatie wordt gedragen. Maar hoe helpt dat document jullie merk en organisatie verder?

  De merkpositionering is de basis, het vertrekpunt van alle activiteiten. Ze geeft richting aan alle communicatie, de interne organisatie en de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten.

  Afhankelijk van de behoeften, ontwikkelen we vanuit de nieuwe merkpositionering ook de nieuwe huisstijl, website, brochures of andere vormen van content. Samen met jullie helpen we de nieuwe merkpositionering op alle niveaus te implementeren.