Wat vinden mensen écht van jullie merk?

Veel organisaties doen aan brand tracking: het continu monitoren van hun merk via online kwantitatief onderzoek. Hierbij wordt veelal een aantal statements voorgelegd om de merkpositie te bepalen.

Deze aanpak heeft weinig voorspellende waarde en is zelfs misleidend. Mensen wordt gevraagd wat ze van een merk vinden. Maar de nuchtere waarheid is dat de meeste consumenten tamelijk onverschillig staan tegenover merken. Ze vinden er niet zo veel van…

De kracht van ons merkonderzoek

Om écht goed inzicht te krijgen in de merkpositie maken we gebruik van vrije associaties. We vragen naar spontane gedachten bij het merk en vragen hierbij in welke mate deze gedachten als positief worden ervaren. Met deze opzet krijgen we ook antwoord op vragen die we niet stellen.  Het merkonderzoek geeft een helder beeld van de zwakke en sterke punten van je merk. Waaraan wordt het merk herkend en wat onderscheidt het merk van de concurrenten?

Het resultaat is een merkprofiel, die richting geeft voor merkstrategie. 

Bekijk hier de Heineken case >

 

Wat maakt het associatie-onderzoek uniek?

  • We krijgen het onbewuste op tafel door naar spontane gedachten bij het merk te vragen. We maken dus géén gebruik van vooraf ingekaderde statements.
  • Combinatie van een kwantitatieve onderzoeksmethode met kwalitatieve data.
  • Handmatige onderverdeling van de associaties in verschillende categorieën.
  • Met maar 3 vragen inzicht in de positie van je merk.

Lees hier meer over het associatie-onderzoek >
Middel 106@2x